2010. szeptember 13., hétfő

Vakációs gyermek-bibliahét Érkeserűben


A vakáció utolsó hetében tartották az érkeserűi református gyülekezetben a gyermek-bibliahetet. A szeptember 6. és 10. között, hétfőtől péntekig reggel 9 órai kezdettel megtartott alkalmakkal az iskolai koránkelés és a figyelés nehézségeihez is próbálták hozzászoktatni a gyerekeket.


A templomban, a gyülekezeti teremben illetve annak udvarán tartott foglalkozások a KOEN alapítvány bibliaheti programját igyekeztek követni. A "Jertek, ünnepeljünk!" vezérmottójú anyag olyan témákat dolgozott fel, mint a bibliai Páska, Szukkót és Pünkösd ünnepe, valamint a kánai menyegző és Jézus példázata a királyi menyegzőről. Bár az eső miatt elmaradt a sátorállítás, de a templomi Páska-vacsora nem. A kézimunkával, társasjátékokkal, az udvaron való játszással és sportolással mindenki megtalálhatta a kikapcsolódás és a közösség lehetőségeit. A délig tartó alkalmakon a szülők látták el uzsonnával a gyerekeket.



Naponta átlagosan 60 gyerek, összesen 80 különböző gyerek illetve fiatal vett részt a gyermek-bibliahéten. A vasárnapi bemutató-istentisztelet nemcsak a tanult történetek, bibliai aranymondások és énekek bemutatására adott alkalmat, hanem egyben tanévnyitó istentisztelet is volt, ahol együtt imádkoztunk a gyermekekért, szülőkért és a pedagógusokért. A bibliahéten résztvevő gyermekek és ifjak számára a gyülekezet szerény tanszercsomagot ajándékozott. Istenben bízva reméljük, hogy a „lelki vetés”, amelyről az istentisztelet alapigéje is szólt (Gal 6,2-10) beérik.

OK