2011. május 20., péntek

Érkeserűiek az Egyházmegyei Ifjúsági Kórustalálkozón


Az érkeserűi ifjúsági kórus fellépés közben
(Fotó: D. Mészáros Elek)

Gyülekezetünkben már hagyománya van annak, hogy ifjúsági kórusunk részt vesz az ifjúsági kórustalálkozókon. Ezt a rendezvényt általában Micskén rendezik meg, ahogy ez történ a mostani alkalommal is.

Izgatottak voltunk, szerettünk volna jól teljesíteni és jó hírét vinni az egyházközségünknek. Végre eljött a reggel, majd a délután is és ez a kis csapat fáradságot és időt nem kímélve utazott Micskére.

Rajtunk kívül még ott volt: Albis, Érmihályfalva, Margitta, Micske, Érkörtvélyes, Érszőlős és Magyarkéc. Felemelő votl hallani a sok fiatalt, ahogyan lelkesen és szívből éneklik a szebbnél szebb dallamokat.


Csoportkép a résztvevő kórusokkal
(Fotó: D. Mészáros Elek)

A mi kórusunk másodikként lépett fel a Kérlek téged, Istenemet; a Jöjj az Úrhoz valamint az Áldott, ki az Úrban bízik kezdetű Berkesi Sándor kórusfeldolgozásokkal.

Nagyon szépen teljesítettek a kórus tagjai, csakis dicséret illeti őket az időt nem sajnáló sok próbáért.

Ifjúsági kórusunk tagjai: Borbély Ilona, Calman Tünde, Gacsádi Sándor, Kis Kinga, Kis Zsolt, Kis Attila, Munkácsi Erika, Nyéki Ádám, Nyéki Petra, Szilágyi Emese.



Az érkeserűi ifjúsági kórus: Kis Zsolt, Borbély Ilona, Munkácsi Erika, Kis Kinga, Szilágyi Emese, Gacsádi Sándor, Nyéki Petra, Nyéki Ádám, Calman Tünde, Kiss Attila, Nyéki Enikő kántor.
(Fotó: D. Mészáros Elek)

Sokszor elhangzott már a szószékről is, hogy az ifjúságé a jövő gyülekezete. Ezek az alkalmak jó talajt teremtenek ahhoz, hogy lássák mások is, milyen jó érzés egy közösséghez tartozni, és nem utolsó sorban ismerni azokat a dallamokat és énekelni is, amelyek vasárnapról vasárnapra felcsendülnek templomainkban.

"Énekeljetek minden népek, Új éneket az Úr Istennek!"

Nyéki Enikő
kántor-kórusvezető
Érkeserű