2008. augusztus 9., szombat

Délvidéki gyülekezeti vendégeink

"Szent népnek nevezik őket, az Úr megváltottainak, téged pedig sokat látogatott városnak hívnak, nem leszel elhagyatott!"
(Ézs 62:12)


Torontálvásárhelyi református templomA torontálvásárhelyi ref. templom

Augusztus 8-9. között a Torontálvásárhelyi Református Egyházközség királndulócspoportját láttuk vendégül a Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközséggel közös szervezésben. A délvidéki (Szerbia) gyülekezet 42 tagja és lelkészházaspára (Gyenge Károly és Gyengéné Szlifka Tilda) erdélyi kirándulásuk utolsó két napján tekintették meg Nagyvárad nevezetességeit és pihentek meg hazaindulásuk előtt.

A nagyvárad-olaszi ref. templom

Vendégeink a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban étkeztek, valamint az Ady Endre Líceum bentlakásában voltak elszállásolva. Megtekintették a központban található Partiumi Református Múzeumot, megismerkedtek Nagyvárad történelmével, kultúrális és egyházi jelentőségével.

Római katolikus püspöki székesegyház

Ez úton is köszönetet mondunk Veres-Kovács Attila nagyvárad-olaszi lelkipásztornak a vendégek szíves fogadásáért és idegenvezetéséért, a gyülekezet nőszövetségének az étkeztetésért, illetve érkeserűi gyülekezeti tagjainknak, akik élelmiszert adományoztak az ellátáshoz.

A vendégek fogadása a Lorántffy-központban

A Püspöki Palota kertjében

Püspöki Palota (régi képeslap)
Garasos híd - Olaszi ref. templom (régi képeslap)